Cuki Bagoly

Cuki Bagoly

A tiéd mekkora?

2016. január 30. - Cuki Bagoly

Gyakran felmerül a kérdés, hogy egy táska megadott méreteit hogyan is kell érteni. Ebből aztán kínos félreértések születhetnek. Pedig a táskáknak csak néhány alapvető paramétere van. Lássuk, hogyan is mérjük le őket?

size.jpg

A régi vicc

Biztosan ismeritek a régi viccet, mikor a kapitány leszól a gépházba, hogy: - „Mennyi?” Mire onnan: - „Harminc.” - „Mi harminc? - „Mér’, mi mennyi?” Néha kicsit én is így érzem magam, mikor a táskák méreteit próbálják a vevők saccolgatni. Pedig a táskáknak csak pár alapvető paramétere van, melyeket nem is olyan nagy ördöngösség meghatározni, ha tudjuk, hogy mettől van a meddig és merről az arra. Szóval lássunk, hogy hogy is van ez pontosan.

 

size01.jpg

Mérjük már!

Szélesség: A táska oldalán az egyik szélétől a másik széléig mérve.

Magasság: Az aljától a táska legmagasabb pontjáig mérve, de a táska füle nem számít bele!

Mélység: A táska oldalán mérve az alját az elülső és hátsó része közötti távolság.

Szíjmagasság: A táska bezáródó részétől a pánt legmagasabb pontjáig mérve.

Pánt hossza: Végig a pánton haladva, az egyik illeszkedési ponttól a másikig mérve.
 

Melyik táska mire jó

Az emberek különféle dolgokat visznek magukkal a táskájukban, ezért fontos, hogy mindenki az életvitelének megfelelő méretű táskák válassza. Persze nem biztos, hogy mindent állandóan magunkkal kell cipelni, de erről már írtam korábban. Legjobb, ha minden alkalomra van megfelelő méretű táskánk, de hogy nagyjából be tudjuk lőni a méreteket, nézzük, hogy melyik táska mire is lehet jó, az egyszerűség kedvéért csak a táska magasságához viszonyítva.
size02.jpg
15 cm-ig: csak a legszükségesebb dolgokhoz, telefon, kulcsok, rúzs és bankkártya.

16-30 cm: belefér egy kisebb pénztárca, telefon és rúzs.

31-35 cm: egy mindennapra való táska, belefér minden lényeges, és egy kis plusz is.

36-40 cm: elvihető benne minden szükséges dolog, a munkahelyi iratok, laptop, ásványvíz, váltócipő.

41 cm-től: egy tökéletes pakoló táska, miden lényeges dolog belefér, plusz egy magazin, egy laptop, egy vékony sál, és bármi más, amire szükséged lehet.
 

Hogyan alkalmazzuk?

Internetes vásárlás esetén néhány kép alapján nehéz elképzelni a táska valódi métereit. Gyakorta helyezik őket ezért élő környezetbe, például egy modell kezébe, vagy egy próbababa vállára, hogy jobban meg lehessen ítélni azt. De ha még van is ilyen kép, próbáljuk a leírásban megadott méreteket a valóságba is áthelyezni magunknak, nehogy a szállítást követően szembesüljünk azzal, hogy túl kicsi, vagy túlságosan nagy táskát rendeltünk magunknak. Legjobb módszer, ha elővesszük kedvenc darabunkat, és egy mérőszalag segítségével azon lemérve hasonlítjuk össze a centimétereket. Vigyázzunk, mert néhány centiméter eltérés is jelentős méretbeli különbségeket okozhat az űrtartalmat tekintve, és természetesen egy más fazon is más összhatást eredményez.
size03.jpg
Ha egyedi táskakészítés jár a fejünkben, akkor is szükségünk lehet erre a tudományra, hogy meg tudjuk adni a táskakészítő vállalkozásnak az elképzeléseinket. Ilyenkor szintén jó dolog, ha egy nyelvet beszélünk, hogy a végeredmény aztán minden igényünket kielégítse, megelégedéssel és örömmel, sokáig hordhassuk álmaink táskáját.
 

Videó

Ezen a két rövid kis videón meg is nézhetitek, hogy a gyakorlatban mit is jelentenek a leírtak.
 
 
index2.jpg
forrás: [link]

Blog ajánló: a táskák világa

A bejegyzés trackback címe:

https://cukibagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr468302488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása