Cuki Bagoly

Cuki Bagoly

Nagy tavaszi nyitány

2017. március 19. - Cuki Bagoly
A Monimi Design kézműves stúdió 2017. március 15-én mutatta be az idei új tavaszi-nyári táska kollekcióját, amit a lombok és virágok inspiráltak. A bemutató kapcsán Skodák Mónival, a Monimi márka megálmodójával beszélgettünk.
tavasz.jpg

Mi a célod?

Mi a célod, és kik azok, akik támogatnak ebben?

Célom egy egyedi megjelenésű, romantikus hangulatú kézműves márka létrehozása volt. Felvettük a harcot az uniformizálás ellen! Szeretném, ha a mai igazi nők, akik dolgoznak, bevásárolnak, főznek, óvodába rohannak, megtalálnák az egyéniségüket kifejező táskát, ami jó szolgálatot tesz és igazi társ a mindennapokban. Ami nemcsak praktikus, de elég dekoratív ahhoz, hogy kifejezze viselője jellemét. Remélem, hogy a Monimi piacvezetővé válik a magyar kézműves táskák között, és idővel külföldi ismertséget is szerez majd.
Nagyon sokan támogatnak ezen az úton. Elsősorban a családom, a barátaim és külsős kollégák, akik mind segítik a munkámat. Illetve a hűséges vevőim -nem egy közülük már jó ismerős-, akik figyelemmel kísérik a Monimi útját és megvásárolják a legújabb darabokat.
01.jpg

Kézművesség

Mit jelent számodra a kézművesség?

Számomra a kézművesség lételem. Kiskoromtól kezdve, mindig az alkotás, valamilyen térbeli dolog létrehozása volt a legfontosabb elfoglaltságom. Sokféle kézműves technikát ismerek, de a varrás, a textil anyagok megmunkálása az, amiben a legjobban otthon érzem magam. Pár éve találtam rá a nemezelésre, ami azonnal nagy szerelem lett! Ezzel az ősi technikával nagyon szép, autentikus darabokat lehet előállítani. Azt találtam ki, hogy ha a nemezelést összekombinálom a varrással teljesen új megjelenési formát kap. Ezáltal mai, divatos, hordható darabokat kapok, egyúttal átmentve a régi korok üzenetét is.
02.jpg

Nyitott szemmel

Te hol és hogyan inspirálódsz?

Azt vallom, hogy egy alkotónak mindig nyitott szemmel kell járnia a világban, észre venni az apró részleteket, elmélyülni egy-egy szép épületben, egy virágos kertben, egy szép bárányfelhős égbolt látványában. Tettekre késztethet egy baráti beszélgetés, egy újságcikk, egy tanfolyam vagy előadás is. Mindig van mit tanulni és fejlődni.
03.jpg

A kollekció üzenete

Mi a tavaszi kollekció mondanivalója, üzenete?

Az idei év színének a Pantone a lombzöldet választotta. Úgy gondolom, hogy a lakásdekorációnál tökéletes lehet ez a szín, frissességet adhat egy enteriőrnek, a ruházatban azonban nagyon szűk réteg szereti. Éppen ezért az alap koncepciót megtartva egy kicsit továbbgondoltam ezt a témát. Leveleket képzeltem el, amelyek között színes virágok nyílnak. Gyönyörű kerti virágokat a nyári napsütésben, kacskaringós indákat, trópusi lombok között hibiszkuszokat. Így az idei tavaszi-nyári Monimi kollekció a "lombok és virágok" címet kapta. Az üzenete, hogy a mai rohanó világunkban találjunk rá egy picit a nyugalomra, az álmodozásra, szánjunk időt a romantikára. Üljünk le egy meleg nyári délutánon a kerti lugasba, egy hűsítő limonádéval és gyönyörködjünk a természet szépségében.
04.jpg

Mindent a vevőkért

Mi az, amit a vevőkért szeretnél tenni, és mit kapsz tőlük?

Szeretném, ha a vevőim minőségi, egyedi, különleges hazai terméket kapnának, elérhető áron. Funkcionális, jól hordható táskákat próbálok készíteni, megkönnyítve ezzel a mindennapjaikat. A táskák könnyűek, hiszen éppen elég a súlyt cipelünk mi nők egész nap magunkkal. Moshatóak, amely a személyes higiéniát segíti elő, és így a táska is megőrzi a szépségét. És nem utolsó sorban nagyon dekoratívak, színesek, vidámmá téve a borús reggeleket.
A visszajelzések nagyon pozitívak. Rengeteg szeretetet, köszönő leveleket, fotókat, apró ajándékokat is kapok a vevőimtől, amely feltölt energiával és új lendületet ad a munkámhoz. Nagy örömmel készítek újabbnál újabb alkotásokat. Hálás vagyok a vásárlóimnak, hogy minden szezonban új darabokkal lephetem meg őket, és remélem, hogy ezt a munkát még nagyon sokáig tudom folytatni.
05.jpg

Blog ajánló: a táskák világa

A bejegyzés trackback címe:

https://cukibagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9412350081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása