Cuki Bagoly

Cuki Bagoly

Lenyűgöz az AnyaFöld!

2018. szeptember 03. - Cuki Bagoly
A természet közelsége, a vidék hangulata mindenkinek mást jelent. Szeptember 8-án mutatja be a Monimi Design 2018-as őszi-téli kollekcióját, mely a Monimi Country nevet kapta. A megjelenésről és a kollekció üzenetéről beszélgetünk Skodák Mónival a magyar női táskamárka tervezőjével.
monimi-country-00.jpg
Modell: Juhász Tímea

Móni, mesélj nekünk, milyen ez a Country kollekció? Valami westernes dolog?

Á, dehogy! A Country, mint Vidék jelenik meg az őszi kollekcióban, ez amolyan gyűjtőnév. Az egyre kényelmesebb, modernizált világunkban teljesen eltávolodtunk a földtől, a természettől. Ezzel a kollekcióval szeretném egy kicsit közelebb hozni az őszi táj hangulatát, a vidék ízét, színeit. Egy kicsit vintage, egy kicsit folk, bele került egy csipetnyi etno hatás és minden motívumnak valahogyan köze van az AnyaFöldhöz.

Van valami apropója, hogy éppen ezt a témát választottad?

Az idei őszi kollekció megalkotásához az első inspirációt az adta, amikor beindították az óceán tisztítót, mert egy Franciaországnyi műanyag szemét úszik a vízen! Elgondolkodtam rajta, hogy én személy szerint mit teszek azért, hogy ez a bolygó élhető maradjon, mennyi közöm van az AnyaFöldhöz, és mennyire szeretem azt.

És megkaptad a válaszaidat?

Igen... azt hiszem! A táskák tervezése közben feltárult előttem az őszi táj szépsége, a vidék hangulata. A Monimi legfőbb küldetése a boldogság közvetítése. Az őszi hangulatok tökéletesen átadják ezt az érzést. Amikor egy késő őszi délutánon sétálunk az avarban, nyugalom és boldogság vesz minket körül. A fák levelei ezerféle ragyogó színben pompáznak, és megcsillannak a csodás alkonyat fényében.

Boldoggá tehet minket a learatott mező, a felszántott földek látványa, egy ódon kis tanya a távolban, egy régi kút vagy öreg pinceajtó, amin megkopott a festék. Kellemesen érezhetjük magunkat egy őszi szüreten, ahol este jó bor és zsíros kenyér a vacsora. Ezek a gondolatok jártak a fejemben, amikor az őszi kollekció táskáit terveztem.

monimi-country-15.jpg

Azt már láthattuk, hogy az eddigi kollekciók is meglehetősen színesek voltak. Folytatod-e ezt a vonalat?

Természetesen! - mondja Móni nevetve. - Színek nélkül lehet élni, csak nem érdemes! Éppen ezért, amilyen színes az ősz, legalább annyi szín van az új kollekcióban is. Az őszi avar színei, rozsdabarna, aranyságra, bordó. A szántóföldek barnája, a szőlőfürtök kékje, az erdei gyümölcsök lila színei és még sorolhatnám.

Mit szeretnél üzenni ezzel a kollekcióval?

A Monimi Country üzenete, hogy legyen közünk a minket körül vevő természethez, az AnyaFöldhöz. Lássuk meg annak szépségeit, és ne csak elvegyünk tőle, ne csak leigázzuk azt, hanem adjuk meg a tiszteletet is iránta. Részei vagyunk az ökoszisztémának, felelősek vagyunk érte. Személy szerint én is felelősnek érzem magam környezetszennyezésért.

Ezt hogy érted?

Borzasztóan bánt a rengeteg műanyag szatyor használata, amik csak nagyon hosszú idő alatt bomlanak le, szennyezve ezzel a földet és a vizeinket. Igyekszem kiváló minőségű, tartós táskákat készíteni, nem 3 havonta eldobandó darabokat, és most felveszem a harcot a műanyag zacskók ellen is!

Minden, a Monimi Country kollekcióban rendelt táska mellé ajándék öko bevásárló szatyrot küldök majd. Ezek a vászon szatyrok erősek, stílusosak, nagyméretűek, picire összehajthatók és moshatóak. Remélem, a megrendelőim szívesen fogadják majd őket, ahogy az új kollekció darabjait is.

Ez nagyon jól hangzik! Remélem, sokakhoz eljut majd az üzeneted. Kinek ajánlod a kollekciót?

Elsősorban hűséges követőimnek, a Monimiseknek ajánlom. Illetve minden jóérzésű, romantikus lelkületű embernek, aki szeretne tenni azért, hogy ez a Föld megmaradjon épségben a jövő generációi számára is. Mert hiszem, hogy nem csak engem nyűgöz le az AnyaFöld!
Helyszínek: Levendulaház Dabas, Ócsai Tájház

A bejegyzés trackback címe:

https://cukibagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7314217701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása