Cuki Bagoly

Cuki Bagoly

Vasárnap Golden Globe!

2016. január 07. - Cuki Bagoly

A 73. alkalommal megrendezett gálára nemcsak a filmes, de a divatvilág is figyelni szokott. Január 10-én adják át a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége díjait, melynek magyar vonatkozása is van. A gála történetében harmadjára versenyezhet magyar alkotás a legjobb idegen nyelvű filmek között. Lássuk, hogy kik lesznek a résztvevők.

globe.jpg

Beindul a filmes szezon

Vasárnap beindul az idei filmes díjátadó szezon, melynek egyik csúcspontja a hetvenharmadik alkalommal megrendezett Golden Globe díjkiosztó. Ilyenkor nemcsak a jelöltekre és a díjazottakra figyel a világ, hanem a vörös szőnyegre lépő sztárok ruháira is. Tavaly a leomló kelmék, a csipke és a sellőfazon volt a legnépszerűbb, színekben a piros, a fehér és a fekete. Kíváncsian várom, hogy idén mi lesz a sláger ruhadarab, a neves divattervezők – mint például a Dior, Versace, Chanel, Calvin Klein, Saint Lauren – mivel rukkolnak elő a jelentős eseményre.
globe02.jpg

Corrinne Foxx, mint Miss Golden Globe

Idén Jamie Foxx 20 esztendős lánya, Corinne lesz Miss Golden Globe, aki már több ízben mutatkozott édesapja mellett a vörös szőnyegen, most azonban ő segédkezik majd a díjak átadásában. Corinne a Dél-kaliforniai Egyetem végzős hallgatója, és a közelmúltban divatmodellként is bemutatkozott. “Az évek során úgy nőttem fel, hogy végignéztem, ahogy az apám tisztelt színésszé építette magát. Megtisztelő, hogy a Szövetség megadja a lehetőséget, hogy most ugyanarra a színpadra állhatok, amelyen elismerték valamennyi legnagyobb teljesítményét.” – nyilatkozta Corinne a Szövetség és az InStyle közös ünnepségén.
globe03.jpg

Hírességek tömkelege

A Globe azért is fontos állomás a filmiparban, mert az Oscar előszobájának is szokták nevezni. A nyertesekről a kabátot – persze átvitt értelemben – olyan a világhírű színészek segítik le, mint Olivia Wilde, Mel Gibson, Jamie Foxx, a Whiplash című filmben nagyot alakító J. K. Simmons, valamint Julianne Moore, Patty Arquette, Amber Heard, Amy Adams, Eddie Redmayne és Channing Tatum. De köztük lesz még Jim Carrey, Helen Mirren, Bryce Dallas Howard, Kate Hudson és Kurt Russell is.
globe04.jpg
globe05.jpg

Magyar film a jelöltek között!

A Globe-nak van magyar vonatkozása is, hiszen a gála történetében harmadjára versenyezhet magyar alkotás a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Nemes Jeles László fiatal rendező „Saul fia” című filmjének szurkolhatunk. Természetesen ezúttal is a legnézettebb televíziós műsorok és filmsikerek kerültek a jelöltek névsorába, a teljes listát itt találjátok. A legtöbb jelölést – szám szerint ötöt – a Todd Haynes által rendezett „Carol” című film szerezte, ami egy ötvenes évekbeli leszbikus szerelmet dolgoz fel, Cate Blanchett és Rooney Mara főszereplésével. Négy-négy jelölést kapott „A nagy dobás”, valamint a techgurut bemutató „Steve Jobs”, és a tavalyi Oscart a Birdmannel végignyerő Alejandro G. Inarritu új filmje „A visszatérő”, Leonardo DiCaprio főszereplésével.
globe06.jpg

Vasárnap izgulhatunk

A Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége korábban már nyilvánosságra hozta, hogy a kétszeres Glóbusz-díjas Denzel Washingtonnak adják át a Cecil B. DeMille Életműdíjat “a szórakoztatóiparban nyújtott kiemelkedő közreműködéséért”. A díjkiosztó gálát január 10-én vasárnap rendezik meg Hollywoodban, a Beverly Hilton Hotelben. A műsort Ricky Gervais vezeti, aki immár negyedszer lesz az esemény házigazdája.
globe01.jpg
forrás: [link]
 

Blog ajánló: a táskák világa

A bejegyzés trackback címe:

https://cukibagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1008246908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása