Cuki Bagoly

Cuki Bagoly

Hogyan tisztítsd a táskád?

2016. január 27. - Cuki Bagoly

A kedvenc táskánkat szeretjük magunkhoz ölelni, és szinte állandóan hordjuk. De azt tudtad, hogy - higiéniai szakemberek által végzett vizsgálatok szerint - egy átlagos női táskákban nyüzsögnek a baktériumok, és a legtöbb táskában több található, mint egy vécékagylón?

tisztit-low.jpg

Minden ötödik veszélyes!

Az elvégzett vizsgálatok szerint minden ötödik táska az emberre is veszélyes kórokozókat tartalmazott. A táskákban leginkább a kézkrémek voltak piszkosak, a tubusok felületén több baktérium volt, mint egy átlagos vécéülőkén. A szempillaspirálok és rúzsok valamivel jobban teljesítettek.

A vizsgálatok rámutattak arra is, hogy a szivacsos felületek, mint például a bőr kézitáskák anyaga, jelentik a legjobb búvóhelyet a baktériumoknak, mivel itt pont ideális a környezet a szaporodásukhoz. A kutatók azt ajánlják, hogy a nők rendszeresen tisztítsák antibakteriális törlőkendővel a kezüket és a táskájukat, hogy megelőzhessék a fertőzést.
tisztit2.jpg

Te hányszor fürdesz? És a táskád?

A kézitáskák gyakran kerülnek kapcsolatba a kezünkkel és más felületekkel, ezért a különféle kórokozók átterjedési esélye igen nagy, főleg, mert a táskákat elég ritkán szoktuk kitisztítani – nyilatkozta Peter Barrat, az ausztrál Initial Hygiene szakértője.

A baktériumok könnyen megtelepednek a táskánkban, és a kezünkkel elég könnyen átvihetjük őket más helyekre, vagy például a szánkba. A rendszeres kézmosás alapvető fontosságú a fertőzések megelőzéséhez, de az is nagyon lényeges, hogy időnként a táskánkat is alaposan kitisztítsuk, megelőzve, hogy a baktériumok elszaporodhassanak bennük – tette hozzá a szakember.
tisztit3.jpg

De hogyan lesz tiszta?

Az a legjobb, ha textil táskát veszünk, mert legtöbb textilből készült táska vízzel és mosószerrel mosható (minden Monimi táska is ilyen). Tegyük egyszerűen a mosógépbe, lehetőleg előbb fordítsuk ki, így a csattok belülre kerülnek, és nem ütődnek a mosógép dobhoz.

Ha nem textil táskánk van, akkor se essünk kétségbe, bár kicsit több dolgunk lesz vele, nem elég a ruhatisztító. A hasított bőrből készült táskákhoz kaphatóak speciális tisztítószerek. Talán a szárazon használható tisztító a legmegfelelőbb, esetleg a speciális szivacs. De vigyázzunk, mert nem szabad erősen dörzsölni, mert akkor foltok keletkezhetnek a táskán. Talán a fehér műbőr táska tisztítása a legrémesebb feladat, mit gondoltok?

A bőrtáska tisztítása otthon is elvégezhető. A sima bőrből készült táskát kezeljük bőrápoló tejjel. Ez tisztítja és puhán is tartja a bőrt, így sokáig szép marad. Vigyázzunk, hogy szilikont ne tartalmazzon, mert az eltömíti a pólusokat. A bőrtáska tisztítása egyszerűbb, ha csak folt keletkezett rajta, mert akkor azt nedves, de alkoholmentes tisztítókendővel is eltávolíthatjuk. A kéztől keletkező zsíros foltokat meg is előzhetjük, ha a használat előtt impregnálóval fújjuk be a táskát. A fémcsatokat puha ruhával és kevés mosószerrel töröljük át, eltávolítva a piszkot, majd töröljük teljesen szárazra, és dörzsöljük fényesre.

Legtöbben szezonálisan hordják a táskájukat. Célszerű tisztán elrakni a szekrénybe, ha épp nem használjuk. De soha ne tegyük nejlon zacskóba, mert a kicsapódó nedvességtől foltossá válhat, vagy be is penészedhet. Fogjunk inkább egy nem használt párnahuzatot, és abba bugyoláljuk bele.
tisztit4.jpg
forrás: [link] [link]

Blog ajánló: a táskák világa

A bejegyzés trackback címe:

https://cukibagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr218196790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása