Cuki Bagoly

Cuki Bagoly

A világ legdrágább táskája

2015. december 30. - Cuki Bagoly

A szép dolgokat mindenki szereti. De a drága egyben szép is? Ezt inkább mindenki döntse el maga. Lássuk mit is tud a világ jelenlegi legdrágább táskája!

draga-low.jpg

A gyémánt szív megdobban

A Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legdrágább táskája ez a szív alakú, viszonylag kis méretű kézitáska, mely 3,8 millió dollárba, azaz átszámítva mintegy 1 milliárd forintba kerül. Szóval nem ez fog az ember eszébe jutni, ha az ajándék ötletek kifogynak. A teljesen egyedi, aprólékos gondossággal, kézzel készült darab 18 karátos arannyal, és 4517 darab sárga, rózsaszín és színtelen gyémánttal van borítva, melyek összsúlya 381,92 karát. Elkészítése tíz magasan képzett ékszermester munkája, akik 8800 munkaórát töltöttek e csodás női táska megalkotásával.
taska1.jpg

1001 éjszaka elvarázsol

Robert Mouawad álmodta meg ezt a retikült, amely az „Ezeregy éjszaka gyémánt tárcája” nevet viseli. Mouawad elárulta, hogy a táska elkészítésében Seherezádé meséje inspirálta, így sikerült egy igazi, csodálatos darabot terveznie. A valaha készített legdrágább táska egyébként feltűnt a „Something Stupid” klipben is, amit Robbie Williams és Nicole Kidman duettjében hallhatunk.
taska2.jpg

Tradíciók mindenekelőtt

A négy generációt átívelő libanoni Mouawad céget 1890-ben alapították, és főként exkluzív órák és lélegzetelállító ékszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik, de más női ajándékok, mint például egyedi táskák is készülnek. A cégnek nem ez volt az első rekordja. 2003-ban a Victoria's Secret fehérneműcéggel együttműködve készítették el a világ legdrágább melltartóját, amely több mint kétmilliárd forintot ér. A fehérneműt Heidi Klum szupermodellel mutatták be. Ezen kívül a világ legértékesebb nyakláncát is ők készítették, melynek értéke 55 millió dollár. A nevét a benne található 407 karátos gyémántról, az „Incomparable”-ról kapta. Ez aztán a jó kis ajándék nőknek :)
mouawad-incomparable.jpg

Minden relatív

Azt csiripelték a verebek, hogy Monimi háza táján is készül valami csodálatos dolog. Remélem azért az a táska nem lesz ennyire drága :) Én már nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mi sül ki belőle.

Lássuk csak közelebbről

taska3.jpg
forrás: [link]

Blog ajánló: a táskák világa

A bejegyzés trackback címe:

https://cukibagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1008196766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása