Cuki Bagoly

Cuki Bagoly

20 kicsi... kézműves

2017. október 29. - Cuki Bagoly

A kézművesség kihal? Nem, sőt egyre inkább fénykorát éli itthon. És ez nem csupán a kézművesek, de a vásárlók érdeme is, akik egyre inkább keresik és igénylik a minőségi, egyedi termékeket. De képzeljük csak el, hogy mi történik, ha a kézművesek még össze is fognak! Most megtörtént! Ha érdekel, olvasd tovább!
20kicsi-oszi.jpg

Miért jobb egy kézműves termék?

Gondolkoztatok már azon, hogy miért érdemes kézműves terméket venni? Nem, nem azért, mert szívvel-lélekkel meg szeretettel készül, és nem is azért, hogy támogassátok a hazai ipart, hanem mert egyszerűen jobb! Igen, mert a pénzedért szebb dolgokat kaphatsz, amit esetleg az igényeidre is alakítanak, ha épp úgy szeretnéd. Így nem kell kompromisszumokat hoznod a vásárláskor, hogy egyiknek a színe, másiknak a fazonja tetszik, de a kettő együtt már nincs, vagy nem is volt (ugye ismerős a helyzet).

02.jpg

Kézműves felhőkarcoló

Manapság egyre több mindenre mondják, hogy „kézműves”, ezért sokan kezdenek idegenkedni a dolog hallatán. Én azt hiszem, hogy nincs okuk rá. Igenis sok jó hazai kézműves van az országban, akiknek a munkáit érdemes keresni és felkutatni, hiszen ma már legtöbbjüktől nem csak a vásárokban, hanem interneten is lehet jobbnál-jobb portékákat beszerezni.

Az összefogás ereje

A tömegtermelés és a multik világában nem könnyű ismertté válni, elérni a nagyközönséget, hiszen a fogyasztók arra vannak nevelve, hogy mindent megtalálnak a boltban, a tv-reklámokban pedig azt is megmondják nekik, hogy mit vegyenek. Egy kézműves nem engedheti meg magának a hagyományos médiát, így csak a közösségi médiára, a helyi kisközösségek és az emberek jóindulatára számíthat.

De mi történne, ha ezek a kis emberek összeszövetkeznének, hogy támogassák egymást, annak érdekében, hogy hallható legyen a hangjuk sok ember számára. Igen, már megtörtént! Húsz magyar kézműves, akik kezet nyújtottak egymásnak, hogy aztán feléd, vásárló felé tudjanak még többet nyújtani. Elmondásuk szerint a Kézműves Kézfogás csapatának célja, hogy „munkásságukkal szembe menjenek az eldobhatónak, a gyorsan felfalhatónak, a tömeggyártásban készítettnek, a hipereknek és a szupereknek.”

03.jpg

Őszi kupon napok

Október 30-án hétfőn induló közös akciójukban, az Őszi Napokban ráadásul most kedvezménnyel lehet vásárolni náluk. A kuponfüzetet és a Kézműves Kézfogás tagjainak bemutatkozását is megtaláltam a Kézműves Kupon Facebook oldalon. Kifejezetten jó volt olvasgatni, és látni, hogy mennyi szép és ötletes dolgot készítenek. Az akció egészen november 19-ig tart. De feltehetően ezzel nem ér véget az összefogás, hanem inkább még többen csatlakoznak majd hozzájuk. Köszönjük nekik!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukibagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1313114690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása